ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Har du en opsparing?

Udgivet 2018-04-19 - Skrevet af Philip Sørensen

Det er altid en god idé at have en opsparing, hvor man har penge nok til at klare 3-6 måneder uden indtægt. Det giver sikkerhed, og gør det muligt for dig at klare dig igennem diverse uforudsete udgifter.

Hvis ikke du har en opsparing på nuværende tidspunkt, så er det en god idé at komme i gang. Jo før, jo bedre. Opret en fast overførsel på din netbank, hvor et beløb hver måned bliver overført til din opsparing. Ved at oprette en fast overførsel, er man sikker på at der bliver sat penge tilside hver måned. Beløbet kan f.eks. være 500 kroner, eller mere, alt efter hvad man har mulighed for. Det kommer helt an på dit personlige budget. Hvis du ikke allerede nu har overblik over din økonomi, så kan vi kun anbefale at du får skabt det. Gør det nemt for dig selv med Pengeplan.dk, som visuelt hjælper dig med at holde overblikket.

Når man har en opsparing på minimum 3-6 måneders udgifter, så kan man overveje at investere overskydende opsparing i aktier. Opsparing i aktier har den fordel, at man over en årrække vil kunne få mere for sine penge, end hvis de bare står på en bankkonto.

Sådan laver du en månedsopsparing i aktier

Som du kan se med opsparingsberegneren, så kan en månedlig opsparing i aktier være ret lukrativ. Det sker pga. renters rente, som langsomt men sikkert akkumulerer.

Nordnet's månedsopsparing gør det muligt at investere et månedligt beløb kurtagefrit i en række investeringsforeninger samt ETF'er. Det månedlige beløb kan opdeles i % blandt de investeringsforeninger du har lyst til at investere i. Minimumsbeløbet er 500 kroner om måneden, og kan investeres i op til 4 investeringsforeninger eller ETF'er.

Vi kan anbefale at investere i foreninger som følger S&P500. Justeret for inflation, så har S&P500 givet et gennemsnitligt årligt afkast på 7% siden 1928. Investeres et månedligt beløb på 1000 kr., vil det efter 30 år løbe op i cirka 1.100.000 kr., som set på billedet.En månedlig opsparing på 1000 kr. i aktier med 7% årlig afkast er 1.100.000 kroner værd efter 30 år.
Foruden S&P500, har investeringsforeningen Maj Invest Value også vist sig at være indbringende. Du bør dog under alle omstændigheder foretage din egen research, før du køber.


Kommentarer

Der er ingen kommentarer.

Tilføj kommentar